Další ambulance dětské chirurgie na PK III v HK budou: 14.6., 12.7, 23.8. Od září pak již pravidelně každý SUDÝ ČTVRTEK od 15.30 do 17.30 hod.
Prázdninový provoz ambulance dětské chirurgie v Ústí n. Orl.
10. a 31.7., 14. a 21.8.
13 - 15 hod nemocnice UO, 15 - 17 hod GALEN.

Poradna

Má Vaše dítě zdravotní problémy? Napište mi do mé online poradny nebo zkuste najít odpověď mezi staršími dotazy.

Vyhledávání v poradně

Položit dotaz

Dotazy

  • Jméno: Nikol
  • Datum: 13. 6. 2018
  • Předmět: "Cestovní" varlátko

Dobrý den, synovi 6 týdnu cestuje pravé varle nahoru. Při stlačení tam cítím tekutinu. Snažím se varle opatrně dávat dolů,ale skoro pokaždé vyskočí zase nahoru (hlavně když tlačí). Může se to ještě spravit bez operace? Mám ho dávat dolů, ikdyž pak zas vyletí nahoru? Děkuji za odpověď

Odpověď:

Dobrý den, dle popisu jde nejspíše o koincidenci vodní kýly a nesestouplého varlete. V tomto věku jistě ne vhodné pro operaci, spontánní resorbce kýly a “dosestup” varlete není zcela vyloučen. Mechanické stahování nemá žádný význam! Nejlépe, kdybych mohl vyšetřit

  • Jméno: Šárka
  • Datum: 12. 6. 2018
  • Předmět: Jizevnatá fimoza

Dobrý den pane doktore, syn 9let má jizevnatou fimozu, předkožka mu šla stahovat, ale pak šla hůře a při přetahování se mu udělali jizvičky a nyní má pouze dírku na čůrání. Zatím problémy nemá, ale vím, že je nutné to co nejdříve vyřešit. Urolog ke kterému jsme byli poslání řekl, že když je takto zjizvená, lze udělat pouze obřízka, což jsem prozatím odmítla. Jsem z toho hodně moc špatná. Chci se tedy zeptat, zda bych Vás mohla se synem navštívit, zda by jste se mohl podívat a říci svůj názor. Jsme ze Severních čech, ale to nevadí. Dále se chci zeptat, když by byl nějaký zákrok na předkožce, pochopila jsem správně, že lze udělat a ještě ten den jet domů? Jak se máme prosím objednat. Zatím moc děkuji!

Odpověď:

Dobrý den maminko, zítra dopoledne mi zavolejte, domluvíme vyšetření a dle nálezu navrhnu další postup. ANO, jakýkoliv výkon na předkožce lze udělat ambulantně

  • Jméno: Lucie Prelovská
  • Datum: 17. 5. 2018
  • Předmět: Předkožka

Dobrý den,pane doktore, můj 4letý syn měl zúženou předkožku a problémy s močením, mazali jsme 8 týdnů Triamcinolonem a předkožka šla plně přetáhnout až po této době, pak jsme už jen promázávali nehormonální mastí, ale ani ne do 14 dnů se předkožka znovu z ca 80 procent zúžila. Jak často je možné hormonální mast aplikovat? Nebo rovnou zvolit chirurgické řešení? Dělá se zákrok i v letních měsících a za jak dlouho by byl asi možný termín zákroku u vás? Děkuji předem.

Odpověď:

Dobrý den maminko, já hormonální masti nepoužívám, moje zkušenost je taková, kterou sama popisujete - "povolí", po ukončení aplikace se znovu zúží. Daleko víc dám na mechanické "rozcvičování" předkožky - ukážu po vyšetření. Ev. výkon, není-li dřívější důvod, volím těsně v předškolním věku. Přijďte do mé ambulance, vyšetřím a probereme. S pozdravem. L. Janeček.

  • Jméno: Soňa Opletalová
  • Datum: 08. 5. 2018
  • Předmět: Operace

Dobrý den pane doktore, náš tříletý syn by měl podstoupit v září operaci pr.varlátka, chtěli by jsme ambulantní operaci, chtěla jsem se zeptat jestli by jste nás vzal, slyšeli jsme na Vás jen samou chválu a to je pro nás podstatné. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den, zcela jistě a rád synka odoperuji

  • Jméno: Pavla Kadrlová
  • Datum: 30. 4. 2018
  • Předmět: Tříselná kýla

Dobrý den, dcera 5 let má tříselnou kýlu vpravo. Chtěla bych se zeptat, jestli stále funguje Váše poradna v HK a kde by probíhala operace. Jsme z Chlumce nad Cidlinou. Děkuji Kadrlová

Odpověď:

Dobrý den maminko, poradnu v HK mám každý sudý čtvrtek na PK III od 15.30 do 17.30 hod - bližší viz www.liborjanecek.cz Můžete tedy přijít tento čtvrtek. Ambulantní operace provádím na CHS GALEN v Ústí n. Orl., pokud by jste chtěla za hospitalizace, pak v nemocnici v Kolíně. Operace kýly tříselné je operací snadnou, děti dobře snášejí, jistě lze doporučit operaci ambulantní! Hezký den. L. Janeček.

  • Jméno: Peterová
  • Datum: 26. 4. 2018
  • Předmět: Plastika nehtovych valů

Dobrý den, syn 14 let ma problém se zarustajicimi nehty na palcich u nohou. Nekolikrat jsme podstoupili odstrihnuti na chirurgii v ústí n. Orlicí. Jak začnou nehty dorustat, problem se opakuje. Zkoušeli a doposud ma i rovnatka,ale asi nepomůžou.Dnes nam pan doktor doporučil plastiku a konzultaci s Vámi. Nejbližší termin ale "až" 15.5. na chirurgické ambulanci. Byla by šance o dřívější termin??? Mockrát děkuji Peterová

Odpověď:

Dobrý den, přijďte se ukázat 2.5. kol 14 hod na GALEN. Nález posoudím a domluvíme se na řešení. Zatím aplikujte na noc "černou mast". Hezký den. L. Janeček.

  • Jméno: Petra
  • Datum: 26. 4. 2018
  • Předmět: Poradna HK

Dobrý den pane Janeček, je potřeba se objednávat do ordinace na Poliklinice III v HK? Nebo můžeme 3.5.dorazit. Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Můžete dorazit -:) Hezký den. L. Janeček.

  • Jméno: Jaroslava
  • Datum: 24. 4. 2018
  • Předmět: Odstranění

Dobrý den prosím ordinujete v galenu i příští týden v úterý když je svátek práce potřebuji přijet s dcerou budou ji čtyři roky a máme doporučení od paní doktorky na odstranění molousek mockrát děkuji za odpověď Bogapovová

Odpověď:

Dobrý den, zítra mi po 14 hod zavolejte, domluvíme se. Hezký den. L. Janeček

  • Jméno: Míša
  • Datum: 19. 4. 2018
  • Předmět: Predkozka

Dobry den,pane doktore chtela bych se zeptat syn skoro 7let a druhy syn skoro 4 roky a nejde jim stale přetáhnout pindik. Je mozne prijet k Vam?musime se objednat a mit doporuceni?jak dlouho se po zakroku nesmi koupat v bazenu?moc dekuji za odpověď

Odpověď:

Přijet můžete, doporučení není třeba, až po vyšetření chlapců budu moci dát další informace

  • Jméno: Jitka
  • Datum: 18. 4. 2018
  • Předmět: jizevnatá fimoza

Dobrý den, synovi je 13 let. Když byl malý, šla předkožka přetahovat bez problémů. Před nedávnem se mi svěřil, že mu to nejde. Po návštěvě dětského chirurga v Jirnech, MUDr. Karla Čermáka, diagnostikována jizevnatá fimóza a doporučena částečná obřízka. Objednali jsme se k panu doktorovi na zákrok do nemocnice Kolín, termín máme 21.5.2018. I když jsem byla ubezpečena, že se jedná o poměrně běžnou záležitost, mám z tohoto zákroku obavy a ráda bych věděla, zda není možné problém řešit méně invazivní cestou. Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď:

Dobrý den maminko, musím postup p. doktora schválit. Jedná-li se o JIZEVNATOU fimózu, pak je operace nezbytná. Stejně jako p. doktor doporučuji záchovnou operaci předkožky (tedy NE obřízku). Hezký den. L. Janeček.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

« Předchozí   2 z 58   Další »