POZOR! Termíny ambulancí dětské chirurgie červen až září 2019
  • Ústí nad Orlicí: ANO 11.6., 18.6, 2.7., 9.7., 30.7., 13.8., 27.8., 3.9., 24.9.
  • Hradec Králové: ANO 13.6., 27.6., 25.7., 22.8., 5.9.

Od října 2019 ambulance pravidelně v obvyklých termínech i časech.

Poradna

Má Vaše dítě zdravotní problémy? Napište mi do mé online poradny nebo zkuste najít odpověď mezi staršími dotazy.

Vyhledávání v poradně

Položit dotaz

Dotazy

  • Jméno: Jaroslava Vašinová
  • Datum: 02. 1. 2019
  • Předmět: Hygiena u holčičky

Dobrý den pane doktore. Omlouvám se, že takhle vyrušuji, jen jsem chtěla poprosit o radu ohledně hygieny u holčičky. Máme novorozenou holčičku a názory, jak pečovat o oblast v plenkách, se různí. Hlavně mě děsí nějaké srůsty v oblasti genitálií. Jsou nějaká pravidla, abychom se toho např. vyvarovali? Moc děkuji. Nevím, jestli patří do vaší kompetence, v poradně jsem nenašla nic o holčičkách. Děkuji mockrát.JV

Odpověď:

Dobrý den maminko, zachovejte klid -:) Srůsty u děvčat - synechie - jsou vrozenou vadou velmi řídkou a lehce identifikovatelnou pohledem. Též ev. rozlepení je snadná a vteřinová záležitost. Hygiena na to nemá žádný vliv. Pečujte tedy standardně, tak jak se o holčičky pečuje. Pokud budete chtít ujistit, stavte se v mé ambulanci. Hezký den. L. Janeček.

  • Jméno: Tereza Kadlecová
  • Datum: 27. 12. 2018
  • Předmět: Zjizvená fimóza a obřízka

Dobrý den, dnes jsme byli se synem 2 roky 9 měsíců u dětského urologa, který konstatoval zjizvenou fimózu a nutnost obřízky, že by částečnou nedoporučoval. Syn má problémy již od roku a půl, proběhla i léčba kortikoidovou mastí, jelikož měl tzv. balónkové močení a hodně se mu přilepovala. Nicméně ani opakovaná léčba kortikoidy nezabírá, vždy se vše vrátí do stavu zúžení a předkožka je pak hodně podrážděná. Zhruba před půl rokem měl zánět předkožky a při proplachování mu pokožka na chirurgii porupala. Nyní má předkožku vklidu, nelze přetáhnout, při močení má "balónek" a předkožka je zjizvená. Podle Vašich reakcí usuzuji, že obřízku příliš neindikujete a určitě by mne zajímal i názor dalšího odborníka. Je možné se k Vám do Kolína objednat na konzultaci v brzké době, abychom problém neoddalovali? A ještě by mne zajímalo, co konkrétně je prosím na obřízce "špatné"? Děkuji a přeji hezký den

Odpověď:

Dobrý den maminko, zítra kol 11 hod mě zavolejte, domluvíme termín vyšetření a rád Vám vysvětlím, proč obřízku indikuji jen v nutných a nečastých případech. L. Janeček.

  • Jméno: Dana Polláková
  • Datum: 27. 12. 2018
  • Předmět: Hydrokela

Dobry den pane Doktore mam otazky ohledne hydrokely..Syn 3 roky jsme obednani na operaci mely by jsme byt v nemocnici 3-5 dni ale docetla jsem se ze lze operace provest operativne I Vas a ne tak dlouhou cestou...Jsme obednani na 14.1.2019 na prijmuti do nemocnice kdyz by jsme se u vas obednali trva dlouho obednani ?Amohu se synem tam byt po.cely cas ?

Odpověď:

Dobrý den maminko, operaci je možno bez problémů provést AMBULANTNĚ, tj. do 2 hod po operaci jedete zpět domů

  • Jméno: Michaela
  • Datum: 12. 12. 2018
  • Předmět: HK

Dobrý den, budete prosím zítra odpoledne v Hradci ordinovat, abych mohla se synem přijít na kontrolu? Děkuji za odpověď

Odpověď:

Dobrý den, ano, zítra v HK budu ordinovat. L. Janeček.

  • Jméno: Novotni
  • Datum: 11. 12. 2018
  • Předmět: Hormonální lecba

Dobrý den, pane doktore, jaký je, prosím, Váš názor na hormonální léčbu nesestouplych varlatka? Děkujeme

Odpověď:

Dobrý den, jde-li o staršího kojence s oboustranně stejným nálezem je možno o hormonální terapii uvažovat. Jinak není indikována!! Zcela nutno je však před rozhodnutím dítě kvalifikovaně vyšetřit! L. Janeček.

  • Jméno: Martina
  • Datum: 04. 12. 2018
  • Předmět: fimóza

Dobrý den, synovi (4,5 roku) nejde zatím zcela přetáhnout předkožka - na jedné straně již povolilo a jde bez problémů, druhá strana je stále jakoby "přilepená". Z důvodu předchozí špatné reakce na toxicitu (a následných peripetiích a podezřeních na epilepsii) u jiného zákroku, mám obavy z narkózy a ráda bych se chirurgickému řešení, ke kterému bude pediatr na pětiletce nejspíš směřovat, zatím vyhnula. Ale samozřejmě také nechci, aby mi v budoucnu bylo vyčítáno, že jsem něco zanedbala. Chci se Vás proto zeptat - do kdy je čas zkoušet přetahovat svépomocí? Předem moc děkuji za radu.

Odpověď:

Dobrý večer, čas KDY se to provede Vás nemusí limitovat - KDYKOLIV!!! L. Janeček.

  • Jméno: Nela Daniletova
  • Datum: 22. 11. 2018
  • Předmět: Nasilne strzena predkozka

Dobry den,pred tydnem memu synovi pediatricka nasilne strhla predkozku(takovou kovovou sondou). Malemu jsou dva roky. Nevedela jsem co bude Dr delat,jinak bych to nikdy nedovolila.Moc si to vycitam,ze jsem se predem neinformovala. Mela jsem v ni duveru. Nicmene,dnes jsme byli na kontrole,krasne se to zahojilo,maly si to necha bez problemu pretahnout,ale predkozka se na vetsine mistech dole znova prichytla k zaludu(neni vydet ten zlabek). Dr to chtela opet stahnout,ale uz jsem ji nenechala. Chci se zeptat,zda to mame nejak resit,snazit se stahnout uplne nebo nechat byt a pockat az se mu predkozka uvolni sama? Dr me strasila,ze kdyz to neudelame,ze bude mit problemy atd. Uz jsem z toho zoufala. Predem moc dekuji za odpoved. S pozdravem, Nela Daniletova

Odpověď:

Maminko, klidně tento stav nechte, nehrozí žádné nebezpečí!! Někdy později se to rozvolní - nejspíše s pomocí lékaře a v 21. století se to dělá minimálně v analgosedaci! Klidnou noc. L. Janeček

  • Jméno: Jana Mrazkova
  • Datum: 22. 11. 2018
  • Předmět: Triselna kyla?

Vážený pane doktore, prosím o informaci, jak se pozná tříselná kýla a nesestouplá varlatka. Byli jsme se synem na vyšetření, kdy jeden doktor diagnostikoval kylu a druhý to vyvrátil, že nejde o kylu nýbrž o nesestoupla varlatka. Teď nevíme, na čem jsme. Děkuji velice.

Odpověď:

Dobrý večer, vězte, že někdy může platit oboje, tedy současně s kýlou jde o nesestouplé varle. Ale při vyšetření odborníkem by mělo být jasno. Zítra zavolejte, domluvíme se na vyšetření. L. Janeček.

  • Jméno: Magdaléna Martinová
  • Datum: 20. 11. 2018
  • Předmět: Operace

Vážený pane primáři, obracím se na Vás s prosbou o doplňující informaci- náš chlapeček je objednán na 29. 11. 2019 na oddělení dětské chirurgie Oblastní nemocnice Kolín k operaci dosud nezjištěného varlete. Čeká nás předoperační vyšetření a náš pediatr se dotazuje, zda je nutný také odběr krve... Prosím Vás o odpověď, v dokumentech jsem tento bod nenalezla. Děkuji Vám. S pozdravem Magdaléna Martinová, Vamberk

Odpověď:

Dobrý večer, žádný náběr není třeba

  • Jméno: Jana
  • Datum: 14. 11. 2018
  • Předmět: Análnu fisúra u syna

Dobrý deň p. Doktor, chcem sa Vás spýtať, syn 12 ročný má chronickú análnu trhlinku. Momentálne nekrváca, nie je zapálená. Občas po stolici krváca, tak raz za pol roka, alebo častejšie má krv na toaletnom papieri. Posledný mesiac som si všimla že tam má malú hrčku. Boli sme s tým aj u lekára a ten nám predpísal masť Doloproct a Canesten, striedať dva týždne. V letáku k Doloproctu je napísané že sa nemá používať u detí do 18 rokov. Mám strach aby som mu neuškodila. Akú liečbu by ste navrhoval Vy u pokročilej fisúry, s akými liekmi máte u detí dobrú skúsenosť? Ďakujem pekne za odpoveď.

Odpověď:

Dobrý den maminko, sám indikuji na lokální léčbu FAKTU. Pokud má chlapec CHRONICKOU fisuru, je nutno diskutovat možné chirurgické zákroky (vyříznutí fisury, divulze svěračů …). Hezký den. L. Janeček.

2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

« Předchozí   6 z 67   Další »