Poradna

Má Vaše dítě zdravotní problémy? Napište mi do mé online poradny nebo zkuste najít odpověď mezi staršími dotazy.

Vyhledávání v poradně

Položit dotaz

Dotazy

  • Jméno: Hořejší
  • Datum: 12. 1. 2017
  • Předmět: Tříselná kýla u pětileté dcery

Dobrý den, dcera (5 let) má pravděpodobně tříselnou kýlu (občasná boule na levém genitálu, zejména večer či po pláči, dnes poprvé jsem zkoušela jí zatlačit a jde to, ale jinak zmizela vždy sama). Pediatr se vyjádřil, že se asi jedná o tříselnou kýlu. Boule se objevuje už více než dva roky, ale z důvodů, kterými Vás nechci zdržovat, jsme se až nyní dozvěděli, oč by mohlo jít a proto řešíme až nyní. Měla bych na Vás několik dotazů - 1. existuje po operaci riziko srůstů? Jde mi především o její reprodukční orgány a těhotenství v budoucnosti. 2. Může se kýla na té samé straně vrátit? 3. Četla jsem, že někdy operatér přistupuje k operační kontrole druhé strany - kdy tak prosím činíte? 4. Než bude vyšetřena a domluven termín operace, může pokračovat ve svých současných aktivitách (bruslení - je přihlášena do školičky bruslení, běhání, skákání,...)? 5. Má lehčí srdeční vadu, ale je zatím bez omezení, jen sledována. Na kontrolu na kardiologii má jít na jaře - bylo by před stanovením termínu operace nutné čekat (příp.si vyžádat) aktuální kardio vyšetření? Omlouvám se za rozsáhlejší dotaz a předem moc děkuji za odpověď. Hořejší

Odpověď:

Maminko, vzhledem k tomu co popisujete se o tříselnou kýlu jedná zcela jistě!!A nyní k dotazům: 1) NE 2) NE 3) NIKDY 4) ANO 5) jistě by bylo vhodné mít před operací "čerstvé" kardiologické vyšetření. Přijďte do mé ambulance, vyšetřím, potvrdíme si diagnózu a domluvíme další postup. Hezký den. L. Janeček.

  • Jméno: Zuzana
  • Datum: 10. 1. 2017
  • Předmět: ambulance HK

Dobrý den, ordinujete 12.1. na PK III v HK? Platí ord. hod. 15.30 - 17.00 h. Děkuji

Odpověď:

ANO, v HK ordinuji každý SUDÝ čtvrtek, tedy i 12.1., od 15.30 do 17.30 hod. Hezký den. L. Janeček

  • Jméno: Eva
  • Datum: 08. 1. 2017
  • Předmět: Vrchní uzdička

Dobrý den pane doktore.Chtěla jsem se zeptat na vrchní uzdičku u dcery.Paní zubařka nám doporučila ji upravit(šmiknout)a dala mi kontakt na vás.Když byla malá byla na spodní uzdičce,ale vrchní taky překáží.Pokud uzdičku odstraňujete, umrtvujete ji ?Dcera je děsný strašpitel má ze všeho strach a vždy stresuje.Máme se objednat a nebo můžeme přijít do ordinace kdykoliv?Dceři je 10 let.Předem děkuji za odpověď.Eva

Odpověď:

Jasně, přijďte kdykoliv, výkon domluvíme. Dělám ho v celkové anestezii. Zdravím. L. Janeček

  • Jméno: Tereza Krejčová
  • Datum: 03. 1. 2017
  • Předmět: Pupeční kýla

Dobrý den, pane doktore, dnes jsem u Vás byla s dcerou Anetou (poznávacím znamením může být deformace ušního lalůčku, případné propíchnutí uší při narkoze) na doporučení dětské lékařky na vyšetření pupeční kýly, kterou jste potvrdil, a doporučil operaci. Vyvalil jste na mě tolik informací, že jsem se nestihla zorientovat a zeptat na některé věci, tak Vás prosím o zodpovězení touto cestou. 1.Jaká jsou rizika operace? Nebo je neřešení situace větším rizikem? 2.Jak dlouho operace trvá a jak je dlouhá rekonvalescence? 3.Operoval byste ji Vy a v Ústí? Operuje se klasicky nebo laparoskopicky? 4.Jakou cestou se máme objednat? Je možné určit si termín, např. koncem března? 5.Na Vašich stránkách uvádíte, že odstraňujete mateřská znamínka. Anetka má dvě velká ve vlasech přímo na temeni, která se postupem času zvětšují. Mám o ně obavy třeba při česání. Bylo by možné je odstranit, pokud to uznáte za vhodné? Nebo by toho bylo už moc, i s těma náušničkama? Moc Vám děkuji za případné odpovědi. S pozdravem Tereza Krejčová

Odpověď:

Dobrý den maminko, mrzí mě, že až na tolik věcí se dodatečně ptáte, měl jsem zato, že si dokonale rozumíme -:) 1)rizika nevidím prakticky žádná, a to ať budeme či nebude operovat 2)cca 10 minut, do 2 týdnů je zpět v normálním režimu 3)ano, operoval bych já, v režimu ambulantního výkonu na GALENu v UO, jde o operaci klasickou (laparoskopicky se kýly pupeční nikde neoperují!) 4)stačí mi mailem či SMSkou sdělit, že operace ANO, identifikovat dítě, já si najdu kartu a mailem Vás objednám - ten dostanete minimálně 2 T před termínem operace 5)ano, zcela jistě, odstraníme v jedné době, stejně tak píchneme náušnice - Anetka vše snadno zvládne! Zdravím. L. Janeček

  • Jméno: Filip Měchura
  • Datum: 19. 12. 2016
  • Předmět: Laparoskopická adheziolýza

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat zda by bylo možné podstoupit operaci břicha ( odstranění srůstů ) po dvou náročných chirurgických operacích ( slinivka 2009, lacerace jater 2016) Mám problémy v levém podžebří téměř každý den, několikrát denně. Už nevím kam dál, zkoušel jsem všechny oddělení po celé republice a všude potvrzují, že to bude srůsty. Nyní jsem četl, že existují různé gely, které se aplikují po operaci, aby nevznikaly další srůsty ( Hyalobarrier gel apod.) Můj dotaz spočívá, zdy by byla tato operace možná, za jakých podmínek, v jakém termínu apod. V příloze posílám zprávu z neurochirugie, kde jsem konzultoval naposledy. Děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním krásného dne. Filip Měchura

Odpověď:

Filipe, líčíte nepříjemnou situaci! Zcela chápu, že se Vás s danou anamnézou nikdo nechce ujmout a domnívám se, že když nebudete "akutní", tak že Vás nikdo nebude operovat! Tím méně já, jako dětský chirurg. Zkušenosti s antiadhezivními přípravky v dutině břišní nemám žádné zkušenosti. Zdravím. L. Janeček.

  • Jméno: Markéta Zdražilová
  • Datum: 17. 12. 2016
  • Předmět: ambulance HK

Dobrý den, mám na Vás dotaz jestli budete mít ambulanci 29.12. v Hradci Králové. Vychází nám na tento týden kontrola. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Zdražilová

Odpověď:

Ano, 15-16 hod! L. Janeček

  • Jméno: Václav Horáček
  • Datum: 13. 12. 2016
  • Předmět: Conglutinace

Dobrý den,pane doktore.Budete prosím ordinovat 27.12.2016? Děkuji za odpověď Horáček

Odpověď:

Ano, ale jen od 15.00 do 16.00 hod. LJ.

  • Jméno: Katerina Bramborova
  • Datum: 08. 12. 2016
  • Předmět: Triselna kyla

Dobry den, syn 3 roky, ma triselnou kylu a je objednan do fnhk na operaci pocatkem unora. U pediatra mne vystrasili moznym uskrinutim a bezodkladnou operaci, ve fnhk mi tvrdili ze uskrinuti u takto velkeho ditete uz tolik nehrozi. Je mozne konzultovat ve vasi ordinaci v hk bez objednani? Prijde mi, ze to syna obcas boli, krouti se a chodi ohnuty, po zklidneni a polozeni se kyla zase stahne zpet, ale mam obavy z uskrinuti, nevim, zda je normalni, ze by ho to takto obcas bolelo. Dekuji moc za odpoved

Odpověď:

Přijďte 15.12. na vyšetření na PK III v HK. Zdravím. LJ.

  • Jméno: Markéta Klčová
  • Datum: 05. 12. 2016
  • Předmět: fimoza u 2 letého chlapce

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se zeptala, zda je možné ve vaší ordinaci řešit zúženou předkožkou u mého dvouletého syna? popř. zda bychom se mohli stavit v ordinaci v Hradci Králové (jsme z Pardubic)Předem děkuji za odpověď. Klčová Markéta

Odpověď:

Dobrý den, zcela jistě ANO. Další ambulanci v HK mám 15.12.. Hezký den. LJ.

  • Jméno: Katka
  • Datum: 01. 12. 2016
  • Předmět: dotaz

Dobry den, nasla som vasu poradnu a chcem sa opytat. Mame problem so syncekom je mu 21 mesiacov. Problemy zacali ked mal nejakych 17 mesiacov dovtedy so mu predkozku vobec nestahovala. Zacal brat antibiotika a predkozka sa mu zapalila. Boli se na urologii kde mu robilipreplachy potom nam dali triamcilonovu mastiku kedy som mu tu prekozku kustik stiahla a islo nam to ale len tak kustik zze bolo vidiet zaludik potom dostal dalsi zapal, to sme tiez chodili na urologiu vznikli mu ragatky tak som to nechala tak a nic nestahovala a teraz sa nam opat urobil dalsi zapal a nemohol cikat stipkalo ho to a curkal len tak po kvapockach tak sme isli na urologiu zas kde mu to sondickou cele stiahli a robili preplachy dnes sme boli zas a vystrasili ma obriezkou, lebo ze tam ma uz skrtiaci pruh a predkozka nejde uplne stiahnut a ze tam ma uz aj ragatky opat tak teraz neviem co ma robit na obriezku s nim nechcem ist, som riadne z toho zufala preto sa chcem opytat ci je este nejak moznost a co teraz s tym nechat to tak, ci stahovat alebo ako to riesit ... dakujem za kazdu radu S pozdravom Katka

Odpověď:

Dobrý den Katko, Váš problém by byl na návštěvu, vyšetření a návrh dalšího postupu. Moje reakce a doporučení, vycházeje z toho co píšete je: obřízku jistě NE, pokud by byl třeba chir. zákrok, pak jistě jen záchovný výkon na předkožce (discize - rozšíření zevního otvoru předkožky naříznutím). Ale je též možno zatím neoperovat - postupně předkožku "rozcvičovat" - ale to už je právně na osobní kontakt. Hezký den. L. Janeček.

3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

« Předchozí   7 z 53   Další »